Politicon Кровавый госпереворот и гражданская война в Украине 23 февраля! Харьков, площадь, Ленин, защита города от бандеровских банд
НОВОСТИ УКРАИНЫ 6
8
ВАЖНОЕ 6


8
НОВОСТИ ФОРУМА 6
8
ФОРУМЫ УКРАИНЫ 6
8
ФОРУМЫ РОССИИ 6
8
ФОРУМЫ БЕЛАРУСИ 6
8
ВАЖНОЕ 6

Экологическая группа ПЕЧЕНЕГИ

Зелёный Кит

Генплан до твого міста


8
ГАЗЕТЫ УКРАИНЫ 6
8
ГАЗЕТЫ РОССИИ 6
8
ГАЗЕТЫ БЕЛАРУСИ 6
8
ВАЖНОЕ 6

Большой Детский Хор

МУЛЬТФИЛЬМЫ

МУЛЬТИКИ ОТ EX.UA

8
TV-online 6
8
Телепрограммы, UA 6
8
TV-программы, UA 6

8
Mail, майл, ПОЧТА 6
8
ПОЛЕЗНОЕ 6


8
Справочник 6
8
Парламент-2007 6
8
Парламент-2012 6
8
АДМИНБЛОК 6
8

Поиск на сайте...

По заголовкам тем

По содержимому постов



Приветствую Вас, Гость. 24.04.2024, 19:30

Политические новости сайта » 2013 » Март » 16 »

Пікет "Свободи" у Кривому Розі. Вбивство еколога В.Гончаренка та бездіяльність слідчих.
16.03.2013
15 березня 2013 Криворізька міська організація ВО "Свобода" пікетувала міліцію і прокуратуру з вимогою розслідувати вбивство еколога В.Гончаренка. Приводом стала бездіяльність слідчих органів у розслідуванні вбивства незалежного еколога академіка Володимира Гончаренка.

Нагадуємо, що 1 серпня 2012 року біля Дніпропетровська був жорстоко побитий, а згодом помер у наслідок цих побоїв відомий еколог та громадський діяч Володимир Гончаренко. За кілька днів до жорстокого вбивства Гончаренко дав прес-конференцію, на якій повідомив про незаконне транспортування і зберігання 180 тонн вкрай токсичного металобрухту у Кривому Розі. Металобрухт забруднений речовиною першого класу небезпеки - гексахлорбензолом. Відразу після цього жахливого злочину під тиском свободівців та громадських організації області представники міліції пообіцяли знайти та покарати винних, але до теперішнього часу слідство не знайшло навіть підозрюваних. Також численні запити до природоохоронної прокуратури щодо зберігання забрудненого токсичними речовинами металобрухту результату не дали.

Пікетування проти бездіяльності правоохоронних органів також підтримали журналісти, представники громадських організацій, небайдужі громадяни. До учасників пікету вийшли представники УМВС та запевнили, що "роблять усе необхідне для розкриття злочину", але на запитання націоналістів, чи є якісь зрушення за цей час, нічого не змогли відповісти. Учасники пікету пройшли маршем до будинку міської прокуратури, де також відбувся пікет. Під час ходи націоналісти закликали до відставки начальника ГУМВС України у Дніпропетровській області Віктора Бабенка, а також гаслували: "Сьогодні –- Гончаренко, завтра – ти", "Вбивць Гончаренка – на нари", "Криворіжцям -– чисте місто".

Під час пікетування міської прокуратури виступив заступник голови Криворізької "Свободи" Дмитро Білоненко. У своїй промові Дмитро зазначив: "Розкриття вбивства Гончаренка є надважливим для Кривого Рогу, але складається таке враження, що влада "кришує" винних в цьому жахливому злочині. Якщо міліція та прокуратура не знайде вбивць, це може означати лише одне – вони їх покривають. Ми вимагаємо якнайшвидше знайти та покарати вбивць!"

Делегати від учасників акції поспілкувалися із заступником прокурора міста. Представник прокуратури на запитання щодо факту зберігання токсичного металобрухту відповів, що ця справа розглядалася природоохоронною прокуратурою Кривого Рогу. Була проведена експертиза, у висновках якої зазначено, що металобрухт нібито не містить будь-яких забруднень. Також представник прокуратури повідомив, що цього металобрухту вже немає в Кривому Розі, але на питання де він знаходиться – не відповів.

Ситуацію щодо справи Гончаренка прокоментував голова Криворізької міської організації ВО "Свобода" Юрій Настусенко: "Експертиза, яку провела природоохоронна прокуратура – це звичайне "замилювання очей". Ті заміри токсичності металобрухту, які провели експерти прокуратури, не є об'єктивними, тому що вимірювалися інші властивості гексахлорбензолу. Це підтверджує колега Гончаренка еколог Наталія Кожина. Небезпечним цей металобрухт стає при нагріванні, а експерти прокуратури замірювали токсичність за інших умов. Ми не віримо, що за цієї влади справа Гончаренка буде розкрита. Наступним кроком ВО "Свободи" щодо справи Гончаренка буде депутатське звернення Ірини Сех, очільниці Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи до природоохоронної прокуратури щодо звіту про експертизу, на підставі якої було відмовлено у відкритті кримінальної справи".

Відразу після закінчення пікетування до офісу криворізької "Свободи" надійшла офіційна інформація, що обласна прокуратура взяла під особливий контроль розслідування справи Гончаренка.

Источник
Просмотров:955 | Комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
E-mail: politicon1@at.ua © Владелец аккаунта, наименование, оформление, база данных, контент сайта, 2007—2015


Яндекс.Метрика Индекс цитирования

Рейтинг сайта по данным Alexa Internet
Вебвизора от Yandex.Metrika на сайте НЕТ!
3.145.166.7

гостевой вход politicon Вверх






Хостинг от uCoz
Счётчик от uCoz:



Онлайн всего: 3
Гостей: 3
Пользователей: 0